top of page

Anneke Harting

Haar sterke verbondenheid met klei vormt samen met haar 2e liefde, de taal, de basis voor monumentale vaasobjecten. De schopschijf is reeds lang verlaten en vervangen door architectuur in klei. Grenzen, opgelegd door het materiaal, worden niet geaccepteerd. Bijna altijd zijn er onverwachte oplossingen. Naast de vaasobjecten maken ook keramische en bronzen sculpturen deel uit van haar werk.

De vaasobjecten kennen een grote verscheidenheid aan vormen: uitbundige krullen, grillige breuklijnen en elegante buigingen. De decoraties, soms in tere sprookjesachtige tinten, dan weer in sterke aardkleuren, vinden hun oorsprong in de taal. Taal in al haar verschijningsvormen.

Westerse kalligrafie naast oosterse karakters. Computertaal naast prehistorische symbolen. Romantische poëzie naast beroemde uitspraken. Teksten uit alle windstreken en uit alle tijden.

Velen waarderen haar werk, zien de schoonheid ervan en worden, bewust of onbewust, gewongen te kijken met hun hart.  Aan de basis van haar succes ligt een tekst, die zij graag citeert: 'Work is the great reality. Beauty is the great aim'.

DSC01092.jpg
DSC01089.jpg
DSC01090.jpg
DSC01091.jpg
DSC01093.jpg
bottom of page